Băile Lipova

marți, 7 august 2012

Stațiunea balneoclimaterică Lipova este situată la o altitudine de 138m, pe valea pârâului Sistovăț, în județul Arad. Este delimitată la sud de dealurile Lipovei și la nord de Munții Zarandului.

Intrarea în stațiune
Daca vrei munte, Lipova nu e ceea ce cauți, relieful predominant fiind reprezentat de câmpie și dealuri scunde.
Ștrandul reprezintă principala atracție din stațiune. Are în componență 3 bazine foarte curate din care unul pentru copii, unul cu apă mai rece, împrospătată permanent și unul mai mare cu o adâncime ce măsoară între 1.60m și 3m.
Ștrandul
De jur imprejur erau multe șezlonguri și iarbă verde unde puteai să îți întinzi cearceaful. Intrarea la ștrand a fost de 10 lei / persoană (iulie 2012). Eu am fost la ștrand într-o zi de luni și era foarte liber, însă cei de acolo mi-au spus că în weekend e foarte aglomerat. În curtea ștrandului se găsește un restaurant cu prețuri decente unde puteți lua prânzul sau consuma ceva rece.

Bazinul mare și restaurantul
Intrarea la ștrand se face printr-un  părculeț frumos amenajat, cu multe flori, loc unde se țin diferite spectacole.
Părculețul
O altă atracție a stațiunii o constituie izvoarele cu ape minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, calcice și sodice.

Izvor
La 3km de stațiune se găsește orașul Lipova unde puteți admira biserica ortodoxă construită în secolul XIV.
La ieșire din oraș, către Deva, pornește un traseu prin pădure de aproximativ 30 minute spre cetatea Șoimoș, cetate vizibilă și de la drumul principal.
În stațiune vă puteți caza în camping la căsuțe sau la camere de tip hotel. Căsuțele arătau foarte bine, la exterior cel puțin, între ele erau așezate măsuțe și scaune fixe iar alături câteva grătare.

Căsuțele
Grătarele
Am înnoptat în cameră de tip hotel cu baie proprie, dotată cu un mic televizor, cameră ce nu a excelat la capitolul curățenie!
Cele mai apropiate orașe din zonă sunt Lipova, la 3km distanță și Arad, la 35km distanță.

0 comentarii: