Poiana Braşov

luni, 26 septembrie 2011

Staţiunea climatică Poiana Braşov este situată la altitudinea de 1030 m la poalele muntelui Postăvaru în judeţul Braşov. Este cea mai frumoasă staţiune de schi din România având numeroase pârtii cu grad diferit de dificultate.
Poiana Braşov
Bioclimatul tonic, stimulent, caracterizat printr-o presiune atmosferică relativ joasă, aerul curat lipsit de praf şi alergeni o recomandă pentru tratarea nevrozei astenice, stărilor de debilitate, surmenajului fizic şi intelectual precum şi a rahitismului şi tulburărilor de creştere la copii.
Poiana Braşov este renumită pentru sporturile de iarna, în special pentru schi, dar şi pentru numeroasele trasee montane ce pornesc din staţiune. Dispune de teleferic, gondolă şi numeroase instalaţii de teleschi. Simbolul locului este reprezentat de o frumoasă bisericuţă din lemn.

Biserica
În centrul staţiunii găsim "Şura Dacilor" - un restaurant rustic ce ascunde în curte o fântană veche. Legenda spune că dacă arunci o monedă aici norocul îţi va surâde în viaţă de multe ori.
În imediata apropiere a restaurantului este amenajat un mic târg cu diferite produse de artizanat, căciuli, blănuri şi jucării.
Şura Dacilor
Privirile sunt apoi atrase de lacul pe care este construit un luxos hotel. Iubitorii sportului au la dispoziţie în staţiune câteva terenuri de fotbal, tenis sau piste de alergare.

Hotelul de pe lac
Cele mai importante trasee montane ce pleacă din Poiana Braşov sunt:

Poiana Braşov (Patinoar) - Prăpastia Lupului - Poiana Popii - Avenul Groapa De Aur - Valea Poienii -
        Cabana Cheia Râşnoavei (3 - 4 h);
Poiana Braşov - Partia Lupului - Groapa Lunga - Cabana Cheia (2 - 3 h);
Poiana Braşov - Patinoar - Prăpastia Lupului - Poiana Cristianul Mare - Cabana Postăvarul (2 h);
Poiana Braşov - Cabana Capra Neagră - Izvorul Din Pietriş - Poiana Cristianul Mare - Cabana Postăvaru -
        Cabana Cristianul Mare - Vârful Postăvaru (1799m) - Drumul Roşu (3 h);
Poiana Braşov - Pietrele lui Solomon (1 h);
Poiana Braşov - Peştera de Lapte (2 h);
Poiana Braşov - Peştera Râşnoavei (2 - 3 h);

Pietrele lui Solomon

Imagine surprinsă în Peştera Râşnoavei
Deasemenea din staţiune aveţi posibilitatea să inchiriaţi biciclete şi să pedalaţi pe numeroasele poteci de pe munte sau să coborâţi în Braşov sau în Raşnov.
Cazarea în Poiana Braşov se poate face în foarte multe hoteluri de rang superior (3-4-5 stele) precum şi în pensiuni de toate categoriile.
Accesul în staţiune se face cu maşina pe DN 1E dinspre Braşov sau dinspre Râşnov. Principalele localităţi din zonă sunt: Râşnov (8 km) si Braşov (12 km).

0 comentarii: