Slănic Moldova

marți, 30 august 2011

Staţiunea balneoclimaterică permanentă Slănic Moldova este aşezată la o altitudine de 530 m pe versantul estic al Carpaţilor Răsariteni în judeţul Bacău. Este înconjurată de munţi nu foarte înalţi, îmbrăcaţi cu păduri de fag şi brad. Liniştea locului este ruptă de şuierul pârâului Slănic.

Vedere din Staţiune
Slănic Moldova este recomandată pentru tratarea afecţiunilor aparatului digestiv, afecţiunilor hepato-biliare, afecţiunilor metabolice şi de nutriţie, dar şi ale rinichiului şi căilor urinare.

Izvoarele
Este împânzită de izvoare cu ape minerale carbogazoase, slab sulfuroase, clorurate, bicarbonatate sodice. Aici mi-am propus sa degust apă de la toate izvoarele, însă dupa 3-4 înghiţituri am renunţat, apa fiind foarte rea la gust.

Vedere din parc
Staţiunea este foarte curată şi îngrijită. Turiştii se pot relaxa într-un parc cu multe flori, foişoare şi fântâni arteziene cum rar mai găseşti în ţara noastră. Numele staţiunii şi data care se schimba în fiecare dimineaţă apăreau scrise cu flori într-un colţ al parcului.

Slănic Moldova
Aleea de pe malul pârâului Slănic ce trece pe la toate izvoarele, pe lângă păstrăvărie, şi ajunge până în zona campingului reprezintă o altă atracţie pentru turişti.

Pârâul Slănic
Singurul traseu turistic din staţiune este traseul 300 de scări ce poate fi parcurs în 2-3h.
La Slănic Moldova vă puteţi caza în mai multe hoteluri, pensiuni şi într-un camping.
Accesul în localitate se face pe DN 12 B de la Tg Ocna. Cele mai apropiate oraşe de Slănic Moldova sunt: Tg. Ocna - 18km, Oneşti- 30km şi Bacău - 78km.


                                   

0 comentarii: