Covasna

luni, 29 august 2011

Staţiunea Covasna este situată la altitudinea de 600 m, la contactul versantului vestic al Munţilor Vrancei, cu depresiunea Bârsei, în judeţul Covasna. Este bogată în izvoare de ape minerale variate şi emanaţii de dioxid de carbon.

Imagine din Stațiune
 Staţiunea este renumită în tratarea bolilor cardiovasculare, aici existând un spital de cardiologie şi două sanatorii pentru copii. Marea majoritate a turiştilor din Covasna este reprezentată de vârsta a treia. Totuşi hotelul fiţos de 4 stele situat vis a vis de Spitalul de Cardiologie îţi spune că trebuie sa fie şi ceva tineret prin zonă.
Într-o porţiune de o deosebită  frumuseţe  a Văii Zânelor, ascunsă de privirile curioase, gasim vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu.

Vila de Protocol
 Daca ajungeţi în staţiune într-un weekend din perioada 1 Mai - 2 Ocombrie puteţi face o plimbare de 40 de minute cu mocăniţa pe Valea Zânelor. Plimbarea include şi o pauză de 10 minute la Planul Înclinat - o porţiune din calea ferată cu ecartament îngust Covasna - Comăndău.
În apropiere de Planul Înclinat mai poate fi vizitată şi cascada de sub Siclău, o cascadă nu foarte înaltă dar deosebit de spectaculoasă.

Imprejurimile
 Iubitorii muntelui au la dispoziţie numeroase poteci turistice marcate printre care:
- Centru - Muntele Plesuv - Pusta lui Kokorja şi Garadics (timp de mers: 2 ore)
- Hotel Montana - Dâmbul cu Mesteceni - pusta lui Kokorja (timp de mers: 1,5 ore)
- Valea Zânelor - Cetatea Zânelor - Pusta lui Garadics şi Szemerke - Ocol - Calea ferată pe plan înclinat - Valea Zânelor (durata de mers: o jumatate de zi). De la pusta lui Szemerke pleacă traseul catre crestetul Korosi-koz.
- Valea Pescarilor - Stejar Curat (timp de mers: 2,5 ore)
- Valea Zânelor - Pilis - Covasna - Basca Mare - Vârful Lacauti (1777 m.) (timp de mers: 1 zi)

Staţiunea pune la dispoziţie turiştilor foarte multe locuri de cazare în hoteluri de 2, 3 sau 4 stele şi în numeroase pensiuni. În vecinătatea Spitalului de Cardiologie este amplasat campingul "Poiana Zânelor"  unde vă puteţi instala cortul sau puteţi închiria o căsuţă.

Vedere din camping
 În staţiunea Covasna se poate ajunge cu maşina pe DN 11 de la Braşov pâna în localitatea Reci, apoi viraţi la dreapta pe DJ 49, dar şi cu trenul, pe linia Sfântu Gheorghe - Breţcu. Cele mai apropiate oraşe sunt: Tg. Secuiesc - 21 km, Sf. Gheorghe - 31 km şi Braşov la 60 km distanţă.


0 comentarii: