Borsec

sâmbătă, 20 august 2011

Statiunea balneoclimaterica Borsec este situata la o altitudine de 900m in depresiunea cu acelasi nume din judetul Harghita.

Viaductul de la intrarea in statiune

A fost una dintre cele mai vestite statiuni balneoclimaterice din Europa. Vorbesc despre ea la trecut pentru ca acum se afla intr-o stare deplorabila. Cele mai multe vile care in urma 20 de ani erau pline cu turisti sunt gata sa cada.

Ruine

In Borsec am fost in 2010. Atunci au fost demarate mai multe proiecte in statiune printre care amenajarea unei partii de schi, asfaltare si trotuare. Mai nou am vazut ca s-a inceput si constructia unui centru balnear aici. Pana la urma statiunea e pe drumul cel bun.
Borsecul este locul potrivit pentru odihna si recreere: este un adevarat paradis al amatorilor de drumetie. Poiana Zanelor, Scaunul Rotund, Pestera de Gheata, Grota Ursilor, Izvorul Stravechi, Cariera de Travertin, Cetatea Bufnitelor sunt obiective turistice la 2 pasi de statiune ce nu trebuiesc ratate. Ajungi la ele strabatand un drum de 15-20 minute prin mijlocul padurii de brad.

Cariera de Travertin

Priveliste de la Scaunul Rotund

Pestera de Gheata
Grota Ursilor

Daca vreti o doza de adrenalina va recomand sa ajungeti pe Varful Faget. Se ajunge usor din centrul statiunii, pe langa Ocolul silvic urmand drumul forestier.
In apropiere de varful Faget se poate lua pranzul gratis in cazul in care nimeriti in afinis.
Deasemenea turistii se pot plimba pe centura Borsecului care pe alocuri iti da senzatia ca te afli in mijlocul pustietatii inconjurat de paduri de brad.

Imagine de ansamblu

Inainte sa pleci la plimbare nu uita sa-ti umpli sticla cu apa minerala de la izvoarele din statiune. Inca mai sunt 5-6 izvoare deschise turistilor ce au fost recent amenajate.

Izvorul Lazar

In statiune se mai gaseste si Fabrica de imbuteliere a apei minerale "Borsec".

Parcul din Statiune

Ca si posibilitati de cazare in Borsec aveti mai multe pensiuni dar si 2 sau 3 campinguri. Eu am fost cazat la camping "ETI", un camping cochet si foarte curat cu 30-40 de casute si multe locuri de corturi. Poate cel mai frumos camping unde am stat cu proprietari de nota 10.

Vedere din camping

In statiunea Borsec se poate ajunge cu masina pe DN15 de la Toplita catre Piatra Neamt dar si cu trenul pe linia de cale ferata 400 Bucuresti - Deda, coborati la Toplita si de aici luati autobuzul pana la Borsec. Distanța de la orașele mai importante din zonă: Toplița 28km, Reghin 80km, Miercurea Ciuc 125 km, Brașov 186km, Tîrgu Mureș 119km.


0 comentarii: